U najjačem sastavu

DNS ostaje dio skupštinske većine na entitetskoj i državnoj razini

''I u naredne četiri godine SNSD i DNS ostaju koalicijski partneri na svim razinama. U najjačem sastavu ići ćemo na razinu Bosne i Hercegovine''
Vijesti / Politika | 13. 11. 2018. u 14:32 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Srna / Predsjedništvo Demokratskog narodnog saveza

Demokratski narodni savez (DNS) ostaje dio skupštinske većine sa SNSD-om na entitetskoj i državnoj razini – rečeno je nakon sastanka delegacija dvije stranke.

''I u naredne četiri godine SNSD i DNS ostaju koalicijski partneri na svim razinama. U najjačem sastavu ići ćemo na razinu Bosne i Hercegovine'', rekao je na konferenciji za novinare u Banja Luci glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

Na pitanje jesu li u SNSD-u sporni neki od budućih poslanika DNS-a, kazao je da se SNSD-ov raniji stav po tom pitanju nije promijenio, ali o tome će se razgovarati na narednim sastancima.

Lider SNSD-a Milorad Dodik je ranije pozivao predsjednika DNS-a Marka Pavića da se riješi, kako je rekao, mangupa u DNS-u koji su radili protiv interesa koalicije dvije stranke.

DNS pruža podršku i SNSD-ovom kandidatu za mandatara za sastav nove entitetske vlade Radovanu Viškoviću, koji već sada ima potrebnu skupštinsku podršku da bude izabran za premijera Republike Srpske.

Podsjetio je da SNSD, DNS i SP imaju najdugovječniju koaliciju, koja traje više od 20 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close